Terug naar overzicht

Bouw&Wonen: Nieuwe bedrijvenlocatie op Campus Coppens in Brasschaat

De nieuwe bedrijvenlocatie Het Front op de Campus Coppens in Brasschaat vormt de ontbrekende schakel in de verdere ontwikkeling van de voormalige militaire basis. De plannen voor de nieuwbouw hebben ondertussen concreet vorm gekregen. Groep Bolckmans gaat in samenwerking met Polo Architects en de gemeente Brasschaat het nieuwbouwproject realiseren. Woensdag 13 november wordt het innovatieve project voorgesteld tijdens een informatieavond in het Dennenhof.

Groep Bolckmans in Het terrein aan de Sint-Jobsesteenweg tussen het voormalige kazernegebouw met de kantoren van onder meer de FOD Financiën en LEGO aan de linkerkant en de nieuwbouw als thuisbasis van KBC, Scapa, Acta en ProNails aan de rechterkant ligt er nu nog een beetje desolaat bij. Om te komen tot een duurzame en doordachte invulling van deze site schreef de gemeente Brasschaat een wedstrijd uit. Het voorstel van samenwerking met Polo Architects haalde het in de laatste rechte lijn van nog 2 andere overgebleven kandidaten.

De uiteindelijke selectie heeft Groep Bolckmans te danken aan het totaalpakket dat het familiale bedrijf uit Brecht weet aan te bieden. Naast de uitstraling van het nieuwe project is er ook de vernieuwende invulling als bedrijvenlocatie. Met Groep Bolckmans als bouwheer gaat het gemeentebestuur bovendien in zee met een sterke financiële partner.

Opvallende architectuur en flexibele invulling

In de ontwerpplannen heeft Het Front een bebouwde oppervlakte van 14.000 m². De half open parkeergarage ligt deels ondergronds. Daar
bovenop komen 3 bouwlagen in de vorm van bedrijfslocaties. Opvallend in het ontwerp van Polo Architects is het veelvuldige gebruik van glas en cortenstaal in de gevelpartijen. Dit moet voor een eigentijdse uitstraling en veel natuurlijke lichtinval zorgen. Op het dak van de nieuwbouw komen zonnepanelen.

Het meest opvallende aan het project is de flexibele aanpak qua indeling en invulling van de bedrijfsruimtes. Het Front biedt een mix aan KMO-ruimtes, een gedeelte voor groothandel, plaats voor ateliers, ruimte voor kantoren en ook logistieke faciliteiten zoals bergingen. Al deze locaties zijn individueel aanpasbaar aan de noden van de bedrijven die ruimte wensen te huren. Hiermee wil Het Front vooral onderdak bieden aan startende ondernemingen, bedrijven met projectgebonden huurnoden en ondernemingen in volle expansie.

Bron: www.bouwenwonen.net 

Terug naar overzicht

Uw bedrijfsruimte op deze unieke locatie?
Wees er snel bij!

Vraag de brochure aan

Paraat voor u Q2~Q3 2022 – Reservaties reeds mogelijk.