Het verhaal van
De luitenant

De site van de Lt. Coppenskazerne kende een bewogen geschiedenis. Alles begon in 1815, toen de Zuidelijke Nederlanden bij de Noordelijke Nederlanden werden ingelijfd.

De geschiedenis

De garnizoenssteden waren verplicht om oefenterreinen ter beschikking te stellen aan de troepen. De Nederlandse legerleiding zocht vanaf 1817 naar uitgestrekte terreinen voor hun in België gelegerde troepen. De heidegronden in Brasschaat waren daarvoor ideaal gelegen, tussen de garnizoenssteden Antwerpen, Breda en Bergen-op-Zoom. Het koninklijk besluit van 25 april 1820 van koning Willem I der Nederlanden bevestigt de definitieve bestemming van het terrein.

Na de Belgische revolutie en de onafhankelijkheid in 1830 toont het Belgische leger onmiddellijk belangstelling voor het Kamp van Brasschaat. Eerst worden de terreinen gehuurd, maar daarna koopt de Belgische staat de terreinen aan. Eerst stonden er alleen tenten en strohutten. Het is pas vanaf 1852 dat er werk wordt gemaakt van de nodige infrastructuur met de oprichting van militaire gebouwen en de inrichting van wegen.

Het Front:
Het verhaal

Om de waarde van deze locatie niet verloren te laten gaan, startte Groep Bolckmans in samenwerking met de gemeente Brasschaat een wedstrijd om de beste architecten te vinden die deze locatie tot zijn oorspronkelijke waarde zouden herstellen. Groep Bolckmans won in samenwerking met Polo Architecten deze eer. Nu zoekt men nog naar de juiste bedrijven om deze locatie in te vullen.

Ruimte huren

Uw bedrijfsruimte op deze unieke locatie?
Wees er snel bij!

Vraag de brochure aan

Paraat voor u Q2~Q3 2022 – Reservaties reeds mogelijk.